Charktallrik med röd paprikasylt

Serverar: 8 portioner

Perfekt till bjudningar

Ingredienser

  • 3 förp t ex marinerad rostbiff
  • Lufttorkad chorizo, pepparpastrami, eller
  • lufttorkad skinka
  • ½ korv med enrissmak à 300 g
  • Paprikasylt
  • 1 gul lök hackad
  • 2 vitlöksklyftor grovhackade
  • 4 röda paprikor i bitar
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk färsk basilika hackad
  • 1 kanelstång
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök någon minut i lite olivolja i en stekpanna. Lägg ner paprikan och låt den fräsa med tills den blir mjuk, ca 15 min. Tillsätt vinäger, honung, salt, peppar och basilika. Mixa till en syltliknande konsistens. Lägg i kanelstången och koka paprikasylten tills vätskan kokat in.
    2. Ta bort kanelen. Smaka eventuellt av med ytterligare vinäger och honung. Häll upp i en glasburk och låt kallna. Servera paprikasylten till charkdelikatesserna. Paprikasylten kan förvaras i kylskåp ca 1 vecka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben