Cheesecakebullar

Serverar: 40 portioner

En amerikansk klassiker i svensk tappning.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • Ca 1100 g vetemjöl
  • 75 g jäst
  • 1 ägg
  • 5 g salt
  • 200 g socker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 150 g rörsocker
  • 30 g vaniljsocker
  • Cheesecaketopping
  • 250 g philadelphiaost
  • 200 g créme fraiche
  • 100 g socker
  • 2 ägg
  • 20 g Maizena majsstärkelse
  • Saften från 1 citron
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Rör ihop mjölken, hälften av vetemjölet samt jäst i en bunke. Låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur. Tillsätt övriga ingredienser och knåda väl.
    2. Blanda ingredienserna till fyllningen i en skål. Mixa ihop ingredienserna till toppingen.
    3. Kavla ut degen tunt och gör den ca 30 cm bred. Bred på ett lager fyllning och rulla ihop degen löst. Skär bitar i lagom bullstorlek.
    4. Placera bullarna i en ugnsfast form och häll lite av cheesecaketoppingen över dem. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek.
    5. Sätt ugnen på 180 grader.
    6. Pensla bullarna med ägg. Tryck ut ett hål i mitten av varje bulle och fördela resten av cheesecaketoppingen i fördjupningen. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben