Mums! Ett av mina påhitt när jag har experimenterat, sjukt goda som folk faktiskt frågar efter =)
Ingredienser
Deg
150 g smör
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl sirap
50 g jäst
13-15 dl mjöl
1 tsk kardemumma
Salt
Fyllning
100 g smör
150 g philadelphiaost
Skal av en lime plus lite saft
3/4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Ovanpå
1 ägg
Lite mjölk
Pärlsocker
Instruktioner
- Börja med degen. Smält smöret sakta på spisen, blanda i grädde och mjölk. Det behöver verkligen inte vara 37 grader, jag brukar alltid värma ordentligt.
- Häll sedan över smörblandningen på jäst, sirap, kardemumma och salt, rör tills att jästen har löst sig. När detta är gjort börja ös i mjöl tills du har en smidig deg som inte kladdar sig fast allt för mycket när du tar i den.
- Låt degen sen vila i 30-45 minuter under lock eller handduk.
- Nu är det dax att börja med fyllningen. Rör ihop smör och philadelphiaost till en krämig sörja. Riv i limeskal, saft efter smak, flor- och vaniljsocker och låt stå i rumsvärme. Och jag bör lägga till att det skadar ju inte om du dubblar ingredienserna till fyllningen =)
- När degen är färdigjäst, knåda den snabbt och kavla sedan ut så tunt det bara går på mjölat bakbord.
- Bred ut fyllningen och rulla ihop från långsidan. Klipp i lagom bitar och lägg sedan dessa bitar i bullformar på en plåt. Dessa ska sedan jäsa i ca 30 minuter ytterligare.
- Färdigjästa bullar penslas med en blandning av mjölk och ägg, sedan strösslas med pärlsocker. Värm ugnen till 250 grader och baka mellan 10-12 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Fyllningen var jättegod men sjävla bulldegen tyckte jag blev för kompakt så nästa gång gör jag en vanlig vetedeg
Verkligen supergoda bullar ! Fast andra gången jag gjorde dom så tog jag dubbelt så mkt fyllning :) Toppenbra bullrecept !