Cheesecaketårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Väldigt god

Ingredienser

  • 3 dl Skalade och skurna rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl tjock vaniljkräm
  • 2 färdiga tårtbottnar
  • 1 l jordgubbar
  • 200 g naturell färskost av philadelphiatyp
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 6 gelantinblad
  • 1/2 l blandade färska bär till garneringen
  • Instruktioner

    1. Koka rabarbern med socker till en mjuk kompott. Låt kallna. Blanda med vaniljkrämen. 2. Lägg i ena tårtbottnen i en form med löstagbar kant. Bred på rabarber och vanijsmeten. Lägg på den andra tårtbottnen. 3. Snoppa och mixa jordgubbarna släta. 4. Vispa ihop färskost, vispgrädde och socker till en slät massa. Vänd ner de mixade jordgubbarna i ostsmeten. 5. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten 10 minuter. Ta upp och smält dem i en kastrull. Rör ner gelantinet i lite av jordgubbssmeten. Tillsätt resten av smeten. Häll smeten ovanpå tårtan. Låt stå kallt 2-4 timmar. 6. Garnera tårtan med de färska bären strax före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben