Cheesecaketårta med jordgubbar

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Syrligheten i rabarberna, sötman i det mesta och fylligheten i osten och grädden gör den här tårtan till något extra. Byt ut jordgubbar mot hallon eller blåbär om du tycker det passar bättre.

Ingredienser

  • 4 dl tjock vaniljkräm (t.ex. mitt recept på crème pâtissière)
  • 3 färdiga tårtbottnar
  • Garnering
  • Llite färska bär
  • Rabarberkompott
  • 300 g skalad och skuren rabarber
  • 1 dl strösocker
  • ev. lite rödvin
  • Cheesecaketäcke
  • 1 l jordgubbar
  • 200 g philadelphia
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 6 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Koka rabarbern med socker och ev. lite rödvin till en mjuk kompott. Låt kallna. Laga till vaniljkrämen och blanda ned i rabarberkompotten.
    2. Rensa och mixa jordgubbarna slätt. Vispa ihop färskost, vispgrädde och socker till en slät massa. Vänd ner jordgubbarna. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. Ta upp och smält dem försiktigt i kastrull. Rör ner gelatinet i jordgubbssmeten.
    3. Bred rabarberkrämen mellan tårtbottnarna och täck hela tårtan med jordgubbssmeten. Ställ kallt minst ett par timmar. Garnera tårtan med färska bär precis innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    muppet 7 augusti 2010

    Gjorde den till midsommar. En underbar Cheesecaketårta, och väldans lätt att göra :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben