Cheesecaketårta med jordgubbar
Syrligheten i rabarberna, sötman i det mesta och fylligheten i osten och grädden gör den här tårtan till något extra. Byt ut jordgubbar mot hallon eller blåbär om du tycker det passar bättre.
Ingredienser
4 dl tjock vaniljkräm (t.ex. mitt recept på crème pâtissière)
3 färdiga tårtbottnar
Garnering
Llite färska bär
Rabarberkompott
300 g skalad och skuren rabarber
1 dl strösocker
ev. lite rödvin
Cheesecaketäcke
1 l jordgubbar
200 g philadelphia
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl socker
6 gelatinblad
Instruktioner
- Koka rabarbern med socker och ev. lite rödvin till en mjuk kompott. Låt kallna.
Laga till vaniljkrämen och blanda ned i rabarberkompotten.
- Rensa och mixa jordgubbarna slätt. Vispa ihop färskost, vispgrädde och socker till en slät massa. Vänd ner jordgubbarna.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. Ta upp och smält dem försiktigt i kastrull. Rör ner gelatinet i jordgubbssmeten.
- Bred rabarberkrämen mellan tårtbottnarna och täck hela tårtan med jordgubbssmeten. Ställ kallt minst ett par timmar.
Garnera tårtan med färska bär precis innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gjorde den till midsommar. En underbar Cheesecaketårta, och väldans lätt att göra :)