Chilispätta med ärtris

Serverar: 4 portioner

En kryddstark rödspätta

Ingredienser

  • 600 g rödspättafilé
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 röd eller grön chilifrukt
  • 1 dl färsk koriander eller bladpersilja
  • 1 msk olivolja
  • Saft av 1 lime
  • 1 msk honung
  • Ärtris
  • 3/4 dl fullkornsris
  • 150 g sugarsnaps eller sockerärtor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Salta, vik ihop filéerna och lägg dem i en lätt oljad ugnsfast form. Finhacka vitlök, rödlök, urkärnade paprikor och chilifrukt samt koriander. Fräs det i oljan i en stekpanna. Rör ned limesaft och honung samt eventuellt lite salt. Smaka av. Lägg blandningen över fisken och ställ in formen i mitten av ugnen och stek ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben