Lätt citronlax med dill

Serverar: 4 portioner

Den här rätten ser raffinerad ut, men är mycket enkel. Laxen lagas i paket, på det viset bevaras alla smaker. 454 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 stor citron
  • ½ knippe dill
  • 4 laxkotletter à 150 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl vitt ris
  • 150 g frysta ärter
  • Instruktioner

    1. Skär citronen i tunna skivor. Ta av dillvipporna från kvistarna. Riv av 4 bitar bakplåtspapper som är cirka 30x30 cm stora.
    2. Skölj och torka av laxkotletterna. Salta och peppra på båda sidor. Täck den ena sidan med citronskivor och lägg dillvippor ovanpå. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Lägg en laxkotlett på varje bit bakplåtspapper. Vik ihop löst och bind om paketet med steksnöre. Lägg paketen i en braspanna och ugnsbaka 20 minuter.
    4. Koka under tiden riset enligt paketets anvisningar. Tillsätt ärterna 7 minuter före koktidens slut.
    5. Ta ut paketen ur ugnen. Ta bort och öppna paketen så att fisken syns. Lägg upp paketen på tallrikar och servera med ärtris.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben