Chipotleburrito med banan- och mangosalsa

Serverar: 4 portioner

Het burrito med kokosris och söt salsa, blev en riktig succérulle! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Chipotlefärs
  • 400 g sojafärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl färdig salsa
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 1 burk svarta bönor, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kokosris
  • 2½ dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 3 dl jasminris
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • Salt
  • Banan- och mangosalsa
  • 2 dl tärnad mango, fryst går bra
  • 1 banan
  • ½ rödlök
  • ½ färsk grön chili
  • 1 lime, saften
  • 2 msk finhackad koriander
  • Tillbehör
  • Tortillabröd, eventuellt glutenfria
  • Sallad
  • Tärnad avokado
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Chipotlefärs: Stek färsen och rivna vitlöksklyftor i lite olja tills den får färg. Tillsätt tomatpuré, salsa och chipotlepasta. Låt bubbla på i 1 minut. Häll av spadet från bönorna och skölj i vatten. Vänd ner i färsen tillsammans med spiskummin, salt och svartpeppar.
    2. Kokosris: Koka upp kokosmjölk och vatten. Häll ner riset och låt koka i 12-15 minuter. Ta kastrullen från plattan och blanda ner rivet limeskal, limesaft och salt.
    3. Banan- och mangosalsa: Häll ner den tärnade mangon i en skål. Tärna bananen och finhacka rödlök och chili. Blanda banan, rödlök, chili, limesaft och finhackad koriander med mangon.
    4. Värm tortillabröden. Fyll med chipotlefärs, kokosris, banan- och mangosalsa, sallad, tärnad avokado och färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben