Chocolate chip biscotti

Serverar: 30-40 portioner

Tid: 30 minuter

Goda, knapriga skorpor som smakar som chocolate chip cookies, men de är lite nyttigare XD

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 50 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl mjöl
  • 2 dl blandade nötter
  • 50 g vit eller ljus choklad
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret lite och rör ihop med äggulor och sockret. Vispa äggvitorna tillsammans med saltet tills de är fasta. Hacka nötterna och blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ihop dem med smörsmeten. Vänd till sist i äggvitorna, tillsätt mer mjöl om det behövs. Degen ska vara mjuk men inte kladdig
    2. Forma till 2 längder och ställ in i ugnen, 175 grader, i 20 min. Skär dem i sneda bitar, vänd på dem och rosta i 5 min. Stäng av ugnen och ha den halvöppen, låt skorporna torka i 20-30 min tills de känns färdiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Cossimossi 7 april 2009

    Verkligen goda! Smaskens!

    fina21 8 september 2010

    ska chokladen hackas?

    Okänd 8 september 2010

    åh, ja! Självklart ska chokladen också hackas!

    Mariana 21 oktober 2010

    Så goda, svårt att sluta äta!

    Kastanjett 3 maj 2011

    Fantastiskt goda, lätta att göra också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben