Choklad-kokosrutor

Serverar: 20 portioner

Goda rutor att baka året om!

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl Dansukker strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
  • 100 g smör eller margarin
  • Kokossmet
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 dl kokosflingor
  • 2 ½ dl Dansukker florsocker
  • 2 små ägg
  • Garnering
  • Dansukker florsocker
  • Instruktioner

    1. Smöra och mjöla en liten långpanna ca 20 x 30 cm.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i smeten. Koka upp vatten och matfett och tillsätt i chokladsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter i 200°.
    3. Blanda samtliga ingredienser till kokossmeten i en kastrull och sjud under omrörning till en tjock smet.
    4. Ta ut kakan, öka ugnsvärmen till 225°.
    5. Bred kokossmeten över chokladkakan och sätt formen mitt i ugnen och grädda i ytterligare ca 10 minuter, tills kakan fått fin färg. Låt kakan svalna innan den skärs i bitar.
    6. Dofta florsocker över kakan vid serveringen. Kakan går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    look 11 mars 2009

    Hejsan... I dag har jag bakat din Choklad-kokoskaka...jätte god. Tack för ett fint recept..du får högsta poäng av mig.. Kram Eva-Lena...

    sufly 25 mars 2009

    Väldigt goda, tycker både jag och min sambo.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben