Choklad och nougatruta

Ljuvligt gott. Ca 24 bitar.

Ingredienser

  • 175 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl hasselnötter
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2½ msk kakao
  • Nougat- och chokladkräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g nougat, jag tar 2 dubbelnougat (godaste nougaten)
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör ytterligare en stund. Mal nötterna och blanda dem med vetemjöl, bakpulver och kakao, rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad långpanna ca 25-35 cm. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
    2. Krämen: Värm vispgrädden och tillsätt chokladen, bruten i mindre bitar. Ta bort från värmen, tillsätt nougaten och rör om väl. Låt krämen stå svalt tills den får bredbar konsistens. Bred krämen på kakan och dra ett mönster med en gaffel. Låt krämen stelna i kylen innan kakan skärs i rutor.

    Liknande recept

    4.8
    25-30
    7

    Kommentarer (1)

    Marsfisken 19 januari 2012

    Halloj Är du säker på att det inte ska vara mer vätska till receptet? För min variant gick inte att "hälla" ut i formen, knappt att det gick att bre ut den...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben