Chokladbavaroise

Serverar: 12 portioner

Tid: 4 timmar

Jättelätt att göra och tar inte så lång tid eftersom att den ska frysas i minst 3 timmar.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • ¾ dl socker
  • 3 äggulor
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Vispa socker och äggula lätt. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp mjölken, häll den över äggvispet och häll tillbaka i kastrullen. Sjud under omrörning tills blandningen tjocknat. Lyft upp gelatinet, lägg ner det i kastrullen och rör om. Häll blandningen över chokladen och rör till en jämn massa. Låt svalna. Vispa grädden lätt och vänd ner den i chokladmassan. Lägg smörpapper i botten av en form ca 25*25 cm i diameter. Häll på massan och jämna till ytan. Sätt in formen i frysen cirka 3 timmar eller tills den har stelnat. Skär den i bitar och låt stå i rumstemperatur cirka 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben