Kakaoglacerad chokladbavaroise

Serverar: 8-10 portioner

Kakaoglacerad chokladbavaroise med körsbärskompott och sorbet, vaniljskum och karamelliserat socker. Visst låter det gott!

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 4 äggulor
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vatten
  • 5 g kakao
  • 5 gelatinblad
  • 10 g margarin
  • 400 g körsbär frysta
  • 355 g strösocker
  • 1/4 citron
  • 2 msk glukos finns på apoteket
  • 3 dl äggvita
  • 1,25 dl lättmjölk
  • 1/3 vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Koka en anglaise / vaniljsås på svenska på mjölken, äggulorna och 40 g socker. Rör sedan i chokladen och 4 blad gelatin, kyl till 20 grader. Vispa 15 g socker och 2 st äggvitor till maräng. Vänd sedan i grädden och marängen i chokladkrämen. Gjut i 10 formar.
    2. Koka 1.5 dl vatten med kakaon och 20 g socker, smält i 1 st gelatinblad och montera med smöret. Glacera bavaroiseformarna när de börjar stelna med den ljumma gelén. Koka körsbär,1 msk glukos och 60 g socker till det börjar safta sig, mixa slätt och sila. Rör i citronsaften. Kör i maskin tills det börjar frysa, vispa då 1 st äggvita och 15 g socker till maräng och vänd ner den i smeten. Fortsätt köra.
    3. Tina bären, ta bort 1½ av vätskan, koka bären i resterande vätska tillsammans med 75 g socker. Reducera den andra saften till trögflytande sirap. Koka upp mjölk, urskrapade vaniljfrön och socker. Sila och vid servering vispa fluffigt på spisen. Koka upp 50 g vatten och 20 g socker, skumma. Tillsätt 15 g glukos och koka till 165 grader, ringla sedan karamellen runt ett bryne till fina spiraler. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben