Chokladbrülée

Serverar: 4 portioner

En slags crème brûlée som smälter i munnen gjord på choklad.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g choklad, 70 %
  • 1 msk strösocker
  • 1½ dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Kakao att sikta över
  • Valnötter att garnera med
  • Färsk citronmeliss eller mynta
  • Instruktioner

    1. Häll grädden i en kastrull, tillsätt choklad och socker, lå det smälta samman. Tillsätt mjölken under vispning, låt koka upp och svalna.
    2. Värm ugnen till 150 grader. Vispa äggulor med vaniljsocker och rör ner i chokladsmeten. Häll smeten i 4 ugnssäkra portionsformar.
    3. Grädda i ugnen i vattenbad i ca 40 minuter. Låt kallna helt. Sikta över lite kakao och garnera med grovt hackade valnötter och citronmeliss eller mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben