Serverar: 4-6 portioner
Ljuvligt len dessert som går bra att förbereda i god tid. Leif Mannerströms recept som jag fick mig tillskickat på en veckotidningssida. Jag serverade en jordgubbssås till, det blev väldigt uppskattat!
Hacka chokladen grovt och lägg bitarna i en skål. Koka upp grädde, mjölk och socker under omrörning. Häll blandningen över chokladen. Vispa tills den har smält och smeten är jämn. Låt den svalna lite. Vispa i äggulorna. Häll smeten i ugnssäkra portionsformar. Ställ dem i en liten långpanna som placeras i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i långpannan upp till halva höjden på formarna. Grädda i 150º tills smeten har "stannat", 30-45 min beroende på hur vida eller djupa formarna är. Låt svalna och ställ dem sedan kallt, minst 4 tim men gärna över natten. Strö ett tunt lager råströsocker på toppen iför serveringen. Bränn av med gasolbrännare så att sockret smälter eller ställ högst upp i ugnen i 250º ett kort ögonblick. Håll ett öga på formarna så att sockret inte bränns!