Chokladcigarrer

Serverar: 50 portioner

Tid: 45 minuter

Spröda och möra småkakor med smak av mandel. Är annorlunda än de recept som finns inlagda

Ingredienser

  • 1 dl mandel
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • 1 äggula
  • Garnering
  • brun farin
  • 125 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Skålla och mal mandeln 2. Blanda samman mjöl, mandel, flosocker och bakpulver. 3. Dela matfettet i små klickar. Lägg dem i mjölhögen. 4. Gör en liten grop och lägg i äggulan. 5. Knåda snabbt ihop allt till en jämn deg. 6. Låt gärna degen vila svalt knappt en timme. 7. Rulla ut till fingertjocka längder. Skär dem ca 4 cm långa. 8. Lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper. 9. Grädda mitt i ugnen i 175 grader. Ca 20 min. 10. Vänd kakorna i farinsocker medan de är varma.Låt dem kallna med sockersidan uppåt på bakgallret. 11. Dela chokladen i bitar. Smällt den i ett vattenbad. 12. Doppa ändarna på kakorna i chokladen, lägg dem på bakplåtspapper och förvara dem svalt tills chokladen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben