Serverar: 50 portioner
Tid: 45 minuter
Spröda och möra småkakor med smak av mandel. Är annorlunda än de recept som finns inlagda
1. Skålla och mal mandeln 2. Blanda samman mjöl, mandel, flosocker och bakpulver. 3. Dela matfettet i små klickar. Lägg dem i mjölhögen. 4. Gör en liten grop och lägg i äggulan. 5. Knåda snabbt ihop allt till en jämn deg. 6. Låt gärna degen vila svalt knappt en timme. 7. Rulla ut till fingertjocka längder. Skär dem ca 4 cm långa. 8. Lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper. 9. Grädda mitt i ugnen i 175 grader. Ca 20 min. 10. Vänd kakorna i farinsocker medan de är varma.Låt dem kallna med sockersidan uppåt på bakgallret. 11. Dela chokladen i bitar. Smällt den i ett vattenbad. 12. Doppa ändarna på kakorna i chokladen, lägg dem på bakplåtspapper och förvara dem svalt tills chokladen stelnat.