Chokladdryck med "spets"

Serverar: 1-2 portioner

Tid: 10 minuter

God och värmande chokladdryck i stället för efterrätt och avec eller kanske efter en skidtur.

Ingredienser

  • 2 dl mjölk (3%)
  • ½ dl vispgrädde
  • Ca ½ dl kakao
  • 50 gram mörk choklad
  • ½ dl florsocker
  • Ett par droppar pepparmint
  • 6 cl Bailey´s
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk, vispgrädde, kakao och florsocker i en kastrull. Värm under omrörning tills chokladen smält. Därefter vispa ihop ordentligt så att allt löser sig och inga klumpar återstår.
    2. Värm till dricktemperatur. Chokladen ska inte koka. När den börjar ryka brukar den vara perfekt!
    3. Häll upp Bailey´s i ett stort glas, typ caffe latte-glas. Tillsätt den varma chokladen. Toppa eventuellt med vispade grädde och lite riven choklad.
    4. Drick och njut!

    Liknande recept

    3.5
    3 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben