Choklad/Espressopannacotta med lingonparfait
Lite spontant recept som hittades på idag...
Ingredienser
Pannacotta
3 dl vispgrädde
3/4 dl gelésocker
1 dubbel espresso
100 g hackad mörk choklad
Lingonparfait
2 dl vispgrädde
ca 3 dl frusna lingon
2 msk socker
Instruktioner
- Pannacottan:
Koka upp grädden och låt den sjuda i 2 min. Tillsätt gelésocker och låt sjuda i 30 sek. Tag av kastrullen från spisen och blanda i espresson. Rör ned den hackade chokladen och rör ihop allt väl. Slå upp i serveringsformar/glas och ställ för stelning i kyl/sval några timmar.
- Tag ut pannacottan en stund innan servering annars blir den för kall. Precis före serveringen rör du ihop parfaiten:
- Vispa 2 dl vispgrädde. Tag ut lingonen ur frysen och rör ihop med sockret. Blanda ihop lingonen med grädden och låt de frusna lingonen frysa gräddan under omrörning, kanske 5 minuter eller så... När grädden blivit stelare och lingon börjat färga grädden snyggt rosa är det klart. Toppa av pannacottan med en klick parfait.
- Eftersom receptet uppstod spontant en söndag får man ha lite egen fingertoppskänsla :-)
Liknande recept
Kommentarer (0)