Choklad/Espressopannacotta med lingonparfait

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Lite spontant recept som hittades på idag...

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 3 dl vispgrädde
  • 3/4 dl gelésocker
  • 1 dubbel espresso
  • 100 g hackad mörk choklad
  • Lingonparfait
  • 2 dl vispgrädde
  • ca 3 dl frusna lingon
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Pannacottan: Koka upp grädden och låt den sjuda i 2 min. Tillsätt gelésocker och låt sjuda i 30 sek. Tag av kastrullen från spisen och blanda i espresson. Rör ned den hackade chokladen och rör ihop allt väl. Slå upp i serveringsformar/glas och ställ för stelning i kyl/sval några timmar.
    2. Tag ut pannacottan en stund innan servering annars blir den för kall. Precis före serveringen rör du ihop parfaiten:
    3. Vispa 2 dl vispgrädde. Tag ut lingonen ur frysen och rör ihop med sockret. Blanda ihop lingonen med grädden och låt de frusna lingonen frysa gräddan under omrörning, kanske 5 minuter eller så... När grädden blivit stelare och lingon börjat färga grädden snyggt rosa är det klart. Toppa av pannacottan med en klick parfait.
    4. Eftersom receptet uppstod spontant en söndag får man ha lite egen fingertoppskänsla :-)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben