Chockladlindad lingonparfait med mangosås

Serverar: 8 portioner

En dessert som är lika vacker för ögat som för gommen.

Ingredienser

  • Chokladskal
  • Overheadfilm och tejp
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Lingonparfait
  • 2 äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 3 dl lingon, lätt mosade (150 g)
  • 4 dl vispgrädde
  • Mangosås
  • 1 mogen mangofrukt
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk råsocker
  • Instruktioner

    1. Klipp till 5 cm breda remsor av overheadfilmen. Rulla ihop till cirklar med ca 6-7 cm diameter och fäst med en tejpbit.
    2. Smält blockchokladen i vattenbad. Pensla insidan av filmrullarna noga med ett tjockt lager choklad. Ställ in rullarna på ett fat i kylen.
    3. Lingonparfait: Vispa upp äggvitan och några msk av sockret. Vispa grädden.
    4. Blanda resten av sockret med vattnet och koka det till en simmig lag, 120 grader.
    5. Häll sockerlagen i en stråle ner i äggvitan under vispning.
    6. Fortsätt vispa marängen kall innan du vänder ner longonen och tillsist den vispade grädden. Fyll chokladrören med overheadfilmen kvar, med lingonparfait. Frys dem i minst 4 timmar före servering.
    7. Mangosås: Skala mangon och skär bort kärnan. Skär fruktköttet i bitar. Kör mangobitarna tillsammans med vattnet och sockret i en matbe´redare eller med mixerstav till en slät sås.
    8. Ta fram chokladrören och ta försiktigt bort overheadfilmen. Låt stå minst 10 minuter före servering. Servera med lingon, mangosås samt ev citronmeliss

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben