Chokladfjärilar

Serverar: 12 portioner

Tid: 35 minuter

Underbart fin bjudmuffins som dessutom smakar gott.

Ingredienser

  • 125 g margarin, rumstempererat
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 4 stora ägg
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 25 g mörk choklad
  • Florsocker
  • Fyllning
  • 85 g osaltat smör, rumstempererat
  • 3 3/4 dl florsocker
  • 25 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 Grader Lägg pappersformar i en muffinsplåt, eller ställ dem på en vanlig plåt. Smält chokladen över vattenbad, låt svalna. Häll margarin, socker, mjöl, bakpulver, ägg och kakao i en stor skål och vispa till en slät smet med elvisp.
    2. Vispa därefter ner chokladen i smeten och häll upp den i formarna. Grädda muffinsarna i varm ugn i ca 15 minuter eller tills de känns fjädrande. Lägg över dem på ett galler och låt svalna.
    3. Fyllning: Lägg smöret i en skål, rör luftigt och sikta i florsockret. Rör blandningen slät. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl.
    4. När kakorna svalnat, ta en tandad kniv och skär en cirkel ur toppen på varje muffins. dela sedan cirklarna i halvor. Bred eller spritsa smörkräm i mitten på varje kaka och tryck ner halvcirklarna i en vinkel som får dem att likan fjärilsvinga.
    5. Pudra med lite florsocker innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mpb1977 19 januari 2011

    Jättegoda muffins. Jag lade dock till 2 tsk bakpulver till receptet för att få den att fluffa lite, fungerade jättebra.

    Sugarvampire 27 maj 2011

    Yummy!! Dock använde jag lite hackad choklad också i smeten, plus att jag ersatte 0.75 dl florsocker i smörkrämen med 3 msk kakao, det blev dödligt gott x)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben