Goda Chokladfjärilar

Hittade detta receptet i en tidning och kunde inte låta bli att bjuda på dem under ett kalas. Det blev succé!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 5 msk kakao
  • 11/4 dl vetemjöl
  • florsocker
  • valfri fyllning ihop med grädde
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, socker, ägg. Rör ihop vetemjöl, kakao och vispa ned det i äggblandningen. Fyll pappersformar och grädda i 15 minuter på 175-200 grader i ugnen. När de svalnat något så skär du försiktigt av locket och dela detta på mitten.
    2. Kakornas underdel fylls med, i detta fallet av, krossad dajm i grädde. Klicka ut en sked på varje kaka. Lägg på delarna av locket och placera dem som vingarna på en fjäril. Strö över florsocker och låt dem stå svalt innan servering.
    3. Tips! Blanda i lite mosade färska hallon i grädden, jättesmarrigt en sommardag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben