Hittade detta receptet i en tidning och kunde inte låta bli att bjuda på dem under ett kalas. Det blev succé!
Ingredienser
125 g smör
2 ägg
1½ dl strösocker
5 msk kakao
11/4 dl vetemjöl
florsocker
valfri fyllning ihop med grädde
Instruktioner
- Vispa smör, socker, ägg. Rör ihop vetemjöl, kakao och vispa ned det i äggblandningen. Fyll pappersformar och grädda i 15 minuter på 175-200 grader i ugnen. När de svalnat något så skär du försiktigt av locket och dela detta på mitten.
- Kakornas underdel fylls med, i detta fallet av, krossad dajm i grädde. Klicka ut en sked på varje kaka. Lägg på delarna av locket och placera dem som vingarna på en fjäril. Strö över florsocker och låt dem stå svalt innan servering.
- Tips! Blanda i lite mosade färska hallon i grädden, jättesmarrigt en sommardag.
Liknande recept
Kommentarer (0)