Chokladgifflar

Serverar: 12 portioner

Underbara :)

Ingredienser

  • Dej
  • 25 g bakjäst
  • 1 stk äggula
  • 1 tsk bordssalt
  • 3 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 550 g vetemjöl
  • 2 1/2 dl minimjölk
  • Fyld
  • 75 g valnötter
  • 125 g mörk choklad
  • 75 g strösocker
  • 75 g smör
  • Pensling
  • 1 stk äggula
  • Pynt
  • 75 g mörk choklad
  • 10 g smör
  • Instruktioner

    1. -Rör ut jästen i ljummen mjölk.
    2. -Hacka kallt smör med vetemjöl och tillsätt socker och salt. Samla ihop degen med degvätskan och vispat ägg och knåda den smidig - tillsätt ev. mer mjöl om det behövs. Täck över degen och ställ den på ett ljummet ställe i ca. 40 min.
    3. -Dela degen i 2 delar och kavla ut dem till rundlar. Dela varje degplatta i 8 trekanter.
    4. -Fyllning: Rör ihop smör och socker med grovt hackad choklad och hackade valnötter. Lägg en skedfull fyllning på den bredaste änden av trekanterna och rulla ihop varje trekant som en giffel.
    5. -Lägg gifflarna på bakplåtar med bakplåtspapper. Låt gifflarna jäsa i ca. 15 min. under en fuktig bakduk.
    6. -Pensla med uppvispat ägg och baka gifflarna ca. 225°C. Låt dem svalna på ett galler. Dekorera med choklad och smör som smälts ihop i ett vattenbad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben