-Hacka kallt smör med vetemjöl och tillsätt socker och salt. Samla ihop degen med degvätskan och vispat ägg och knåda den smidig - tillsätt ev. mer mjöl om det behövs. Täck över degen och ställ den på ett ljummet ställe i ca. 40 min.
-Dela degen i 2 delar och kavla ut dem till rundlar. Dela varje degplatta i 8 trekanter.
-Fyllning: Rör ihop smör och socker med grovt hackad choklad och hackade valnötter. Lägg en skedfull fyllning på den bredaste änden av trekanterna och rulla ihop varje trekant som en giffel.
-Lägg gifflarna på bakplåtar med bakplåtspapper. Låt gifflarna jäsa i ca. 15 min. under en fuktig bakduk.
-Pensla med uppvispat ägg och baka gifflarna ca. 225°C. Låt dem svalna på ett galler. Dekorera med choklad och smör som smälts ihop i ett vattenbad.