Chokladkokoskakor

Kombinationen choklad, kokos och nötter är kanske inte så vanlig, men är mycket god. Kokosen gör kakorna saftiga, nötterna ger lite tuggmotstånd och chokladen bidrar till en lyckokänsla hos den som äter. Kan det bli bättre?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2/3 dl malda hasselnötter
  • 2 msk kakao
  • 4 1/2 dl kokos
  • 75 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Mal hasselnötterna. Blanda kakao, kokos och de malda hasselnötterna med äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret.
    2. Klicka ut smeten på en smord eller bakplåtspappersklädd plåt.
    3. Grädda i 175 grader 5-10 minuter. Låt inte kakorna stå för länge i ugnen, då kan de bli torra.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    flabban 16 juni 2008

    Jättegoda och lätta att baka. Allt gott i en och samma kaka.

    MammaIrene 1 mars 2009

    Goda o lätta att baka.... Dessa kommer jag att göra många fler gånger! Barnen gillar dem ocskå... Jag hade dock lite vetemjöl i också, tyckte de blev lite fööör lösa annars..... 5 poäng!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben