Choklad/kokospinnar

Serverar: 25 portioner

Lätt och gott...

Ingredienser

  • Mördegsbotten
  • 3 dl mjöl
  • 1,5 dl socker
  • 175 g smör
  • Choklad/kokossmet
  • 100 g sötmandel
  • 1 dl kokos
  • 3 dl farinsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 msk mjöl
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Tryck ut den jämt i botten på bakplåtsklädd form ca 25x35 cm. Ställ kallt i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram den kalla mördegen och förgrädda den i nedre delen av ugnen i ca 7 min.
    2. Gör choklad/kokossmeten medan botten graddas. Mal mandeln och blanda därefter samman ingredienserna till en slät massa.
    3. Klicka smeten ovanpå den halvgräddade botten och bre den jämnt. Ställ åter kakan i ugnen och grädda 10-12 min till. Skär upp den nygräddade kakan i avlånga bitar med vass kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben