Chokladkolatårta

Serverar: 8-10 portioner

En helt sagolik tårta. Låt dig inte skrämmas av de olika momenten, det är mödan värt!

Ingredienser

  • 1 förp. färdiga tårtbottnar
  • Fyllning 1
  • 85 g skållad mald mandel
  • 85 g margarin
  • 1 dl socker
  • 2 msk grädde
  • Fyllning 2
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1 tsk socker
  • Glasyr
  • 2 msk margarin
  • 2 msk socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk grädde
  • 1 msk kakao
  • Garnering
  • 2-3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Koka ihop allt till fyllning 1.
    2. Fyllning 2: Rör socker och kakao med 1 dl grädde. Vispa resten av grädden hårt och blanda alltihop.
    3. Bred ut fyllning 1 på två bottnar. Bred ut fyllning 2 ovanpå fyllning 1. Lägg bottnarna på varandra och på dessa, den tredje botten.
    4. Glasyr: Blanda i en kastrull och koka några minuter. Häll glasyren skedvis på tårtan. Häller man allt på en gång rinner det nästan igenom tårtbotten.
    5. Vispa grädden till garneringen och spritsa runt kanterna och där du vill ha den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben