Bellas vita chokladkolatårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Gjorde den till min dotters 16-årsdag och den uppskattades.

Ingredienser

  • Botten
  • 500 g smör
  • 500 g vit blockchoklad
  • 500 g vetemjöl
  • 5 äggulor, lätt vispade
  • 5 äggvitor, hårt vispade
  • Glasering
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 1-2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º i 20-25 minuter i en vid plåt, eller dela upp smeten i 3 mindre kakformar som är smorda med smör och strödda med ströbröd eller kokos eller kanske nötter eller vad man nu vill ha.
    2. Smält smöret. Lägg ner den vita chokladen i smöret och smält till en massa.
    3. Rör ner mjölet. Låt svalna något och vispa till gulorna lite och häll ner det i smeten och rör rejält runt i smeten så att allt blandas.
    4. Vänd ner den hårt vispade äggvitan i smeten. Sätt din kakan i den varma ugnen och grädda i 20-25 minuter.
    5. Låt svalna och ställ in i kylskåpet för att stelna. Värm grädden och låt blockchokladen smälta i den och bred den över kakan.
    6. Vispa grädden med eller utan smaksättning och servera till. Den som vill, kan pynta med kanderade bär och/eller frukt eller färska bär och frukter eller silverkulor eller marsipan eller vad fantasin tycker.
    7. Bottnen går att frysa utan glasering. Hålbar i max 3 månader eftersom den innehåller mycket fett och fett härsknar fort, även i frys.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben