Gjorde den till min dotters 16-årsdag och den uppskattades.
Ingredienser
Botten
500 g smör
500 g vit blockchoklad
500 g vetemjöl
5 äggulor, lätt vispade
5 äggvitor, hårt vispade
Glasering
200 g mörk blockchoklad
1-2 dl vispgrädde
Instruktioner
Ugn 175º i 20-25 minuter i en vid plåt, eller dela upp smeten i 3 mindre kakformar som är smorda med smör och strödda med ströbröd eller kokos eller kanske nötter eller vad man nu vill ha.
Smält smöret.
Lägg ner den vita chokladen i smöret och smält till en massa.
Rör ner mjölet.
Låt svalna något och vispa till gulorna lite och häll ner det i smeten och rör rejält runt i smeten så att allt blandas.
Vänd ner den hårt vispade äggvitan i smeten. Sätt din kakan i den varma ugnen och grädda i 20-25 minuter.
Låt svalna och ställ in i kylskåpet för att stelna. Värm grädden och låt blockchokladen smälta i den och bred den över kakan.
Vispa grädden med eller utan smaksättning och servera till. Den som vill, kan pynta med kanderade bär och/eller frukt eller färska bär och frukter eller silverkulor eller marsipan eller vad fantasin tycker.
Bottnen går att frysa utan glasering.
Hålbar i max 3 månader eftersom den innehåller mycket fett och fett härsknar fort, även i frys.