Vita kladdkaksrutor med jordgubbstosca

Serverar: 30 portioner

Tid: 20 minuter

En snabb kaka med mycket gott i

Ingredienser

  • Kakan
  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • ½ dl grädde
  • 100 g vit choklad
  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl vetemjöl
  • Toscan
  • 3 dl jordgubbar ( helst frysta )
  • 1 dl socker
  • 2 dl sirap
  • 1 dl grädde
  • 2 msk mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 50 g mandel
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Toscan: Smält smöret i en kastrull. Blanda i grädde och mixade jordgubbar, eller mixa med stavmixer efteråt ( smidigast ) Häll i sirap och socker och låt det koka i 20 minuter Vispa i mjöl och hackad mandel, koka på svag värme i 5 minuter.
    2. Gör under tiden kakan:
    3. Vispa ihop ägg med farin, socker och sirap Smält smöret ihop med den vita chokladen och grädden Blanda mjöl, hackad mörk choklad och vaniljsocker Rör ihop allt och häll i en halvstor långpanna och grädda i ca 5 minuter, 200 grader
    4. Häll på toscan och grädda ytterligare 5 min. Smält 50 g choklad och bred på. Skär i 30 rutor, förvara i kyl eller frys

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AHM123 9 juli 2009

    hur varm skall ugnen vara till jordgubbskakan???????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben