Chokladmandelkakor

Serverar: 25 portioner

Hela skållade mandlar är ett bra alternativ till kaffebönorna och förstärker mandelsmaken i kakorna.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 100 g strösocker
  • 125 g mald sötmandel
  • 50 g blockchoklad, riven
  • Kaffebönor med chokladsmak
  • Instruktioner

    Lägg bakplåtspapper på en stor bakplåt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret gradvis och vispa tills smeten är tjock och glansig. Vänd försiktigt ner mandeln och chokladen. Placera små teskedar av blandningen på bakplåten. Tryck ned en kaffeböna i mitten av varje kaka. Grädda i förvärmd ugn, 180°C, i ca 15 minuter tills de höjt sig och precis stelnat. Låt kakorna svalna på papperet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben