Chokladmousserulle

Serverar: 10 portioner

Rulltårta fylld med en underbart len mousse. Glutenfri. Moussen behövs göras någon timme i förväg för att hinna stabilisera sig.

Ingredienser

  • Mousse
  • 100 g choklad, 55%, hackad
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Kaka
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Färska bär eller bärkompott
  • Instruktioner

    1. Mousse: Smält choklad, florsocker, vaniljsocker och 2 msk av grädden i en skål över vattenbad. Låt det svalna. Vispa resten av grädden medelhårt. Vänd ner chokladblandningen i grädden och rör ihop till en jämn smet. Låt moussen stå svalt i ca 1 timme.
    2. Kaka: Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner dem i äggsmeten och vänd ihop till en smidig smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 minuter. Strö lite socker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakan svalna.
    4. Bred moussen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Skär rulltårtan i bitar. Servera dem gärna med vispad grädde och färska bär eller bärkompott.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pihal 8 februari 2016

    kanon! 5 i betyg skall baka denna igen på torsdag till min mans arbetskamrater.

    Fin 9 februari 2016

    Vad roligt att höra! Den är en favorit här hemma också :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben