Mandel- och chokladmousserulle

Serverar: 10 portioner

En av fördelarna med detta goda rulltårtsliknande bakverk är att man kan smyga förbi kylen och skära en liten skiva av det, just när andan faller på.

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad, finhackad
  • 4 cl whisky
  • 3 dl lättvispad grädde
  • 150 g mandelmassa
  • 1 dl florsocker, ca
  • Till garnering
  • Hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 190 grader.
    2. Smält chokladen försiktigt i mikron eller i vattenbad under omrörning. När chokladen är smält (cirka 40 grader) blandar du i whiskyn.
    3. Vänd därefter försiktigt i den lättvispade grädden så att det blir en slät mousse. Ställ i kylen.
    4. Kavla ut mandelmassan tills den blir cirka 2–3 mm tunn, i form av en rektangel.
    5. Lägg den på en bakpappersklädd plåt som är tunt pudrad med florsocker.
    6. Grädda därefter mitt i ugnen i 190 grader cirka 5 min. Tag ut botten och låt den svalna.
    7. Vänd pappret med mandelmassebotten på ett nytt papper och lossa den försiktigt.
    8. Bred ut chokladmoussen i ett jämnt lager och rulla sedan ihop botten till en rulle.
    9. Förvara i kylen och skär i tunna skivor. Garnera gärna med hallon och lite pudrat florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben