Ljuvlig och lite matigare än en vanlig rabarberpaj
Ingredienser
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula
200 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl sötmandel
2 bittermandlar
2 ägg
1 äggvita
2 dl strösocker
2 dl crème fraiche
½ dl vetemjöl
1 msk florsocker
Instruktioner
Mixa eller hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva rabarbern och blanda med potatismjölet. Mixa eller mal mandeln. Rör ner ägg, äggvita, socker, creme fraiche och vetemjöl. Häll smeten i pajformen. Lägg i rabarbern. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.
Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.