Mandel- och rabarberkaka

Ljuvlig och lite matigare än en vanlig rabarberpaj

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g smör
  • 1 äggula
  • 200 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl sötmandel
  • 2 bittermandlar
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Mixa eller hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva rabarbern och blanda med potatismjölet. Mixa eller mal mandeln. Rör ner ägg, äggvita, socker, creme fraiche och vetemjöl. Häll smeten i pajformen. Lägg i rabarbern. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.
    3. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben