Mandel- och hallonhjärta

Serverar: 10 portioner

Har du ingen hjärtform, så kan du självklart använda en rund form och sedan garnera hjärtelikt - "måla" ett hjärta av sylt på toppen.

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 100 g mandelmassa
  • 175 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Smaksättning och garnering
  • Ca 1½ msk punsch
  • Ca ½ dl hallonsylt
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala mandeln. Riv mandelmassan grovt och rör samman den med matfett och socker till en smidig smet. Rör i äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
    2. Mal mandeln och blanda den med mjölet och bakpulvret. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad hjärtform ca 20 cm diam.
    3. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan svalna en liten stund i formen innan den stjälps upp. Stick hål här och var i kakan med en provsticka och dränk in den med punsch. Garnera med sylt och hela hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben