Mandel- och citronkaka

Typ mazarinkaka med en frisk smak av citron

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 1/2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 1 dl sötmandel
  • 2 bittermandlar
  • 500 g kesella
  • Rivet skal och saft av 1 citron (3/4 dl)
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, socker och smör i små bitar i en matberedare. Mixa till en grynig massa. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt formen stå i kylen ca 15 minuter.
    2. Mixa sötmandel och bittermandel i matberedaren. Tillsätt kesella, rivet citronskal, citronsaft, ägg, strösocker, vaniljsocker och salt. Mixa till en slät smet Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben