Citronkaka

Långpannebak ger många kakor på en gång. Njut några nybakad, kanske med en klick visgrädde till, och spara resten i frysen.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 250 g kesella, 10%
  • 1 citron
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk mjölk
  • 25 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella. Citronskal + saft. Blanda mjöl och bakpulver, och rör ner i smeten.
    3. Häll i en långpanna klädd med bakpapper och grädda i 20 minuter. Låt svalna.
    4. Rör ut florsocker i mjölk och bred över kakan. Smält chokladen och ringla över.
    5. Skär kakan i rutor när den har stelnat

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben