Sega citronkakor

Mycket goda kakor, min systerdotter älskar dom.

Ingredienser

  • 7 dl mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 4 dl socker
  • 1 ägg
  • Rivet skal av en citron
  • 4 msk citronsaft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader
    2. Blanda alla torra ingredienser. Vispa smör och socker ljust. Tillsätt ägget, vispa väl.
    3. Blanda ner citronskalet och citronsaften och vaniljsockret. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
    4. Häll socker på en tallrik, rulla smeten till små bollar och rulla dem i sockret Lägg bollarna på bakplåtspappersklädd plåt, lämna utrymme mellan bollarna, platta till dem en aning.
    5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 8-10 minuter.
    6. Kakorna blir ganska bleka trots gräddningen men så hålls de också möra och mjuka.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (3)

    tippitipp 15 december 2012

    Farligt goda:)

    happhapp 11 september 2021

    Det är så dåligt när det inte står hur många man får ut av en sats. Då vet man inte hur stora bollarna ska vara.

    happhapp 11 september 2021

    Det är så dåligt när det inte står hur många man får ut av en sats. Då vet man inte hur stora bollarna ska vara.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben