Toppengoda. Har man börjat äta av dem är det svårt att sluta. Numer kan man köpa krossad Marianne i butikernas bakningsavdelning. Lägger upp en bild på den påsen så ni vet vad ni ska leta efter, min påse är dock öppnad på toppen är inte med.
Ingredienser
100 g margarin
2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl Mariannekulor eller karameller (el påse)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150º.
- Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Lägg minkulorna i en plastpåse och krossa dem med en kavel (om du inte använder färdigkrossad)
Blanda ner krosset i mjölblandningen. Vänd ner blandningen i äggvispet och bred ut jämt i en bakplåtspappersklädd form 20x25 cm.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca: 35 minuter. Låt svalna lite. Skär kakan i lagomt stora bitar.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Toppengod
Mycket god och lätt att baka. Passar bra med blåbär till.
Gott, men mycket söta :)