sega chokladmaränger

Serverar: 9 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

vem älskar inte riktigt goda maränger? dessa smakar som "franska maränger" som man ofta kan köpa på kaféer

Ingredienser

  • 7 st ekologiska äggvitor
  • 5.25 dl strösocker
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft eller 150 grader med vanlig ugn.
    2. 2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
    3. 3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
    4. 4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
    5. 5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.
    6. 6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
    7. 7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    jimboz 20 april 2010

    Detta recept är det enda man behöver....Himmelskt goda vid första försöket !

    Asa_69 3 juli 2010

    Rekomenderas !!! Super goda och enkla!!!

    ettmod 19 augusti 2012

    vad menar du med "5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen." ???

    claessonm 13 oktober 2012

    Så det inte blir helt brunt utan fläckigt ist

    Myzan90 27 september 2013

    På punkten nummer fem menas det antagligen att man inte ska blanda runt chokladen så mycket i marängsmeten! Då blir marängen helt brun och inte fina och "strimmiga". All mängd choklad ska antagligen ner i bunken hur som.

    emaxen 17 oktober 2013

    Vilka kanongoda o lättbakade maränger, hoppade dock över chokladen men de blev så goda o fina då jag spritsade ut mina maränger. TACK för ett lyckat recept. Trevlig höst o kram från emaxen;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben