Chokladmaräng med kolasås

Serverar: 8 portioner

En härlig maräng som kan gräddas under natten. Garnera marängen med glass, frukt och sås.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • ½ krm bakpulver
  • 50 g grovhackad mörk blockchoklad
  • Kolasås
  • 1 ½ dl Kelda matlagningsgrädde
  • ½ dl socker
  • ½ dl sirap
  • Till servering
  • Vaniljglass
  • Frukt i bitar, t.ex. kiwi, hallon, banan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker och bakpulver. Rör i chokladen.
    2. Bred ut marängen till en ca 20 cm stor rundel på ett bakplåtspapper på en plåt. Gör en fördjupning i mitten. Sätt in marängen längst ner i ugnen och stäng av värmen. Öppna inte luckan och låt marängen stå 2-3 timmar, gärna längre.
    3. Vispa ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt såsen koka tills den tjocknar, ca 10 minuter, och sedan svalna.
    4. Garnera marängen med glass, frukt och sås.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben