Jordnötsglass i pajskal med het kolasås

Serverar: 8 portioner

En riktigt smaskig glass gjord på färdig vaniljglass och jordnötssmör.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 3 msk strösocker
  • Fyllning
  • 1 liter vaniljglass
  • ca 2 dl jordnötssmör med bitar (crunchy peanut butter)
  • Kolasås
  • 200 g mörk choklad
  • 100 g Marshmallows
  • 3 dl mellangrädde
  • Garnering
  • Honungrostade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Smält margarin i en kastrull. Tillsätt mjöl, kakao och socker. Rör om så allt blandas väl. Tryck ut degen i pajform med löstagbar kant. Låt allt stå i kylen i ca 30 minuter. Förgrädda sen pajskalet i 200 g i ca 10 min. Låt den kallna.
    2. Halvtina glassen och blanda den med jornötssmöret. Vispa gärna med elvisp. Packa glassen i pajskalet och låt stå i minst 3 timmar övertäckt i frysen.
    3. Blanda i en kastrull choklad, marshallows (som är klippta i mindre bitarblir ca 2 dl) och grädde. Sjud på svag värme under omröring, tills såsen börja tjockna och chokladen och marshmallowsen har smält.
    4. Ta fram glasspajen ca 30 minuter innan den ska severas. Strö på honungsrostade jordnötter. Värm en kniv och skär pajen i bitar. Servera med varm kolasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjuranna 16 april 2012

    Jättegod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben