Halloncheesecake med kolasås

Serverar: 12 portioner

Tårtan blir överdådig med både hallon och kolasås, men inget hindrar att man serverar den med enbart ett tunt lager söt hallonsylt över tårtan.

Ingredienser

  • 1½ dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 ask philadelphiaost, 200 g
  • 1½ dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 3/4 dl hallonsylt
  • Täcke
  • ½ dl hallonsylt
  • Ca 200 g hallon
  • Kolasås
  • 50 g smör
  • 2 msk socker
  • 2 msk sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°.
    2. Blanda havregryn, mjöl och socker. Smält smöret och blanda eller mixa ned det till en smulig röra. Tryck ut smulorna tunt i en 24 cm form med löstagbar kant och ställ den i kylskåpet en stund. Grädda pajskalet 10 minuter i nedre delen av ugnen.
    3. Blanda ingredienserna till fyllningen, häll den i pajskalet och grädda cheesecaken ca 25 minuter. Ta ut och låt den kallna helt, gärna till nästa dag. Bred då hallonsylt över ytan och lägg på ett lager färska hallon.
    4. Koka ingredienserna till kolasåsen ca 5 minuter och ringla den varm över hallonen inför serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben