Halloncheesecake med vit- och mjölkchoklad

Serverar: 10 portioner

Kanonkombination med mjölkchoklad och hallonen, mums...

Ingredienser

  • Botten
  • 1,5 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl maizena
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 600 g Philadephia
  • 2.5 dl kesella 10%
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • 100 g mjölkchoklad
  • 150 g frysta hallon
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt det smälta smöret. Packa blandningen hårt i botten av en form med löstagbar botten. Grädda botten i 12 minuter och låt den svalna. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesellan och philadelphiaosten och vispa krämigt med en elvisp. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 40 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller minst 3 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben