Varm mjölkchoklad med kardemumma, grädde och mini marshmallows

Serverar: 4-5 portioner

Eftersom jag inte är så där jätteförtjust av mörk choklad, som ju oftast är i varm choklad (jag hittar enbart recept med mörk choklad) så testade jag mig fram med en egen varm choklad med mjölkchoklad istället. Tillsammans med grädde, minimarshmallows och kardemumma vart det mums och här kommer resultatet! Receptet räcker till 4-5 glas beroende på hur stora glasen är.

Ingredienser

  • 10 dl mjölk, 3%
  • 3 msk kakao
  • 4 msk honung
  • 1 krm kardemumma
  • 3 msk socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 150 g Marabou mjölkchoklad
  • Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm kanel
  • 2 dl minimarshmallows
  • Instruktioner

    1. Blanda ner mjölken, kakaon, sockret, honungen, kardemumman och vaniljsockret i en kastrull och koka upp under omrörning. Blandningen ska precis börja bubbla.
    2. Ta kastrullen från plattan. Sänk värmen på plattan.
    3. Bryt ner mjölkchokladen och ställ kastrullen på plattan.
    4. Låt blandningen sjuda på svag värme i 5 minuter under omrörning.
    5. Ta kastrullen från plattan och låt chokladen kyla av i 5 minuter.
    6. Vispa under tiden grädden. Spritsa grädden över chokladen.
    7. Toppa med kanelen och minimarshmallows.
    8. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben