Fruntimmersveckan, Sara, Björnbärs- och halloncheesecake

Serverar: 12 portioner

Tillägnas Sara, nr 1 i fruntimmersveckan

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 6 äggulor
  • 200 g florsocker
  • 1,5 dl mixade och passerade björnbär
  • 500 g färskost
  • Topping
  • 5 gelatinblad
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 300 g mixade och passerade hallon
  • Instruktioner

    1. Botten: Krossa kexen och smält smöret. Blanda samman och tryck ut smulorna hårt i en form med löstagbara kanter. Grädda i 175 grader i cirka 5 minuter. Låt svalna.
    2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lättvispa grädden. Vispa äggulorna och florsocker lätt och luftigt i cirka 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg värme i mikron tillsammans med hälften av björnbären. Vänd försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet och häll på bottnen. Ställ i kyl eller frys in. Tinar i kyl på cirka 2 timmar.
    3. Topping: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält dem på låg värme i mikron tillsammans med 0,5 dl av apelsinjuicen. Blanda med hallonmixen och resten av juicen. Häll blandningen över tårtan och låt stelna i kyl i cirka 2 timmar. Dekorera med vackra bär och blommor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annamittimaten 18 juni 2009

    Knixig att göra, tror att det kan behövas mer gelatin i moussen, den blev lite väl lös. Annars var det en väldigt god tårta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben