Chokladmaränger med daimgrädde

Serverar: 10-12 portioner

Gräddas i små folieformar och är enkla och snabbgjorda bakelser.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 3 dl florsocker
  • 50 g grovriven, mörk choklad
  • Fyllning
  • 3 dl hårt vispad grädde
  • 1 påse krossade daimkulor
  • Dekoration
  • Ca 100 g smält mörk choklad
  • 10-12 små folieformar
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt florsockret under fortsatt vispning. Vänd ner chokladen.
    2. Fördela massan i 10-12 små folieformar, fyll nästan ända upp.
    3. Grädda på nedersta falsen, 125 grader, i ca 45 minuter. Marängerna ska fortfarande vara lite sega invändigt och bara ha lite färg.
    4. Låt kallna. Hit kan bakelserna förberedas.
    5. Till fyllningen vispas grädden hårt och blandas med en påse krossade daimkulor.
    6. Skär försiktigt av ett lock på marängen och fyll med daimgrädden strax innan de ska serveras. De mjuknar annars. Jag tar dem inte ur formen eftersom de lätt går sönder.
    7. Ringla lite smält blockchoklad över och du har en enkel men ljuvlig liten bakelse.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben