Serverar: 8 portioner
För chokladälskare - dessert med spröd maräng och mjuk glass.
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till hårt skum. Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget. Rita 2 rundlar på bakplåtspapper med hjälp av en rund form, ca 23 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna men lämna 2 cm eftersom bottnarna flyter ut något. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar några timmar. Rör ihop äggulor, socker kakao och konjak. Vispa grädden hårt och rör ner äggsmet och Kesella. Lägg en marängbotten i formen. Bred ut glassmeten och lägg på den andra marängen. Låt glassen stå i frysen i minst 4 timmar. Sikta över kakao och servera med t ex marinerad frukt. Marinerad frukt: 400 g blandad frukt 1 1/2 msk balsamvinäger 4 msk florsocker Skär frukten i bitar. Blanda balsamvinäger och florsocker. Häll det över fruktsalladen och rör om.
Mycket god, en dessert helt i min smak! Älskar Choklad och frukt ihop. Hade ingen konjak så jag tog punch istället, blev väldigt gott! Tack för ett toppen recept!
Återigen tack för dina underbara recept. Kram/SEA
Vet inte varför, men min blev mycket mörkare än din på bilden. Men den var riktigt god, inte så söt som jag hade trott, snarare lite bitter i smaken! Åt med vispad grädde och färska jordgubbar på midsommarafton