Serverar: 40 portioner
Har ej provat denna men ser gott ut
1. Sätt ugnen på 200 grader med två plåtar i. 2. Smöra två bakplåtspapper. Blanda äggvitor och nescafépulver och låt stå i fem minuter. Kör kakaopulvret med chokladen i en matberedare i cirka 30 sekunder, tills chokladen är mald. Rör i florsocker och potatismjöl i chokladen och ställ åt sidan. 3. Vispa upp äggvitan och kaffet med en elvisp tills massan är formbar men mjuk. När du kan göra små toppar av vitan tillsätter du gradvis sockret sked för sked samt vaniljsockret medan du fortsätter att vispa på hög hastighet tills massan är blank och fast. Detta tar cirka 2 minuter. 4. Rör ner chokladblandningen och häll marängmassan i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa ut chokladkyssar med cirka 2,5 cm i diameter med cirka 3 cm mellanrum på bakplåtspappret. Du kan också skeda upp marängmassan. 5. Grädda mitt i ugnen i 14–18 minuter. För segare kakor – använd den kortaste gräddningstiden. Om de gräddas något längre blir de torra och spröda. 6. Ta bort bakpappret med kakorna från plåten, lägg därefter kakorna för att kallna på ett fat. Marängerna kan förvaras 3–4 dagar i en tät kakburk. För längre tids förvaring går de bra att frysa.