Detta är helt klart bland det godaste söta jag har ätit. Marängerna blir perfekt frasiga utanpå och aningen sega i mitten. Marängerna sätts ihop två och två med en chokladkräm som "klister" emellan. Innan man kan njuta av dessa godsaker måste man låta de få ta sin tid i ugnen, en timme ska de vara inne efter att de har vispats ihop och spritsats på bakplåtspapper. Räkna med totalt 1 timme och 20 minuter plus timmen i ugnen. Men de är värda all väntan. Försvinnande goda bokstavligt talat... Och så FINA!
Fler recept hittar du på min matblogg www.lottakruse.blogspot.com - välkommen!
Ingredienser
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk kakao
50 g mörk choklad (70 %)
½ dl vispgrädde
1 msk smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna till fast skum.
Ha i sockret och vispa till en blank marängsmet.
- Spritsa ut 48 små maränger på en plåt med bakplåtspapper.
Sikta över kakao.
- Grädda marängerna i ugnen ca en timme tills marängerna känns torra och lätta. Ta ut och låt kallna. Förvara sedan i kylen.
- Hacka chokladen och lägg den i en skål.
- Koka upp grädden och häll den över chokladen.
Rör om tills chokladen har smält.
- Rör i smöret och låt chokladsmeten stå i rumstemperatur ca en timme.
- Lägg ihop marängerna två och två med chokladen emellan.
- Lyft över marängerna i bakformar och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)