Dubbla chokladmaränger

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Detta är helt klart bland det godaste söta jag har ätit. Marängerna blir perfekt frasiga utanpå och aningen sega i mitten. Marängerna sätts ihop två och två med en chokladkräm som "klister" emellan. Innan man kan njuta av dessa godsaker måste man låta de få ta sin tid i ugnen, en timme ska de vara inne efter att de har vispats ihop och spritsats på bakplåtspapper. Räkna med totalt 1 timme och 20 minuter plus timmen i ugnen. Men de är värda all väntan. Försvinnande goda bokstavligt talat... Och så FINA! Fler recept hittar du på min matblogg www.lottakruse.blogspot.com - välkommen!

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kakao
  • 50 g mörk choklad (70 %)
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Vispa äggvitorna till fast skum. Ha i sockret och vispa till en blank marängsmet.
    3. Spritsa ut 48 små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Sikta över kakao.
    4. Grädda marängerna i ugnen ca en timme tills marängerna känns torra och lätta. Ta ut och låt kallna. Förvara sedan i kylen.
    5. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
    6. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
    7. Rör i smöret och låt chokladsmeten stå i rumstemperatur ca en timme.
    8. Lägg ihop marängerna två och två med chokladen emellan.
    9. Lyft över marängerna i bakformar och servera.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben