Dubbla kakor med romsmak

Serverar: 16 portioner

En kaka som min bakkunniga kusin bjöd på vid vårt senaste besök.

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl maizenamjöl
  • 175 g smör
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Kräm
  • 50 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk rom
  • Instruktioner

    Rör det rumsvarma smöret och florsockret poröst. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och maizenamjöl och blanda ihop. Klicka ut degen på ett bakplåtspapper och grädda i 175 gr i ca 15 min eller tills kakorna fått lite färg. Rör smörkrämen smidig och blanda i rom. Lägg ihop kakorna två och två med krämen emellan , när de kallnat.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben