Dubbla havrekakor med citronsmörkräm

Serverar: 20 portioner

Tid: 20 minuter

Gott när de söta, frasiga havreflarnen möter den syrliga citronkrämen

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl grädde
  • ½ dl sirap
  • 150 g smör
  • Citronsmörkräm
  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron
  • Instruktioner

    Smält smöret och blanda i de andra ingredienserna. Rör till en jämn smet. Klicka ut på bakplåtspapper. Tänk på att inte göra det för tätt, eftersom de flyter ut. Grädda i 175 grader ca 10 minuter eller tills de blivit fint bruna. Låt kallna på plåten. Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker,äggula och det rivna skalet av citronen och så mycket av saften av citronen som behövs för att få den syrlig. Lägg ihop flarnen med krämen emellan.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    blunddocka 22 oktober 2010

    Sött och surt=alltid gott!!!!

    ingbrittan 28 april 2012

    Muuuuums vad goda de kakorna var...........

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben