Dubbla biskvier med apelsinkräm

Serverar: 20-22 portioner

Säger bara en sak...de går åt fort.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 5 dl florsocker
  • 200 g mald sötmandel
  • Eventuellt 1 msk Maizena majsstärkelse
  • Apelsinkräm
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk flytande honung
  • 200 g vit choklad
  • Rivet skal av en apelsin
  • 100 g mörk blockchoklad till kanten
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna i någon minut och tillsätt florsockret under fortsatt vispning. Rör ner mandeln. Känns smeten för tunnflytande så tillsätt majsstärkelse.
    2. Smörj ett bakplåtspapper, klicka ut en msk till varje biskvibotten. Observera att de flyter ut så klicka glest. Låt kallna.
    3. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 7-8 minuter. De bränns lätt. Låt dem svalna en aning och lossa dem försiktigt. Låt kallna.
    4. Koka upp grädden och honungen. Ta av från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem i den heta grädden. Rör om lite då och då. Tillsätt apelsinskalet. Låt svalna och ställ krämen i kylen. Rör i den ibland. Görs med fördel redan dagen innan.
    5. Lägg ihop biskvierna två och två med apelsinkräm emellan. Dela dem på mitten med en vass kniv till halvmånar.
    6. Smält blockchokladen över vattenbad och doppa snittytorna däri. Låt chokladen stelna.
    7. Förvara de färdiga biskvierna i kylen eller frys dem, de tinar medan kaffet blir klart.
    8. Tips: Variera smaken genom att byta ut apelsinen i krämen mot två tsk pepparkakskrydda.

    Liknande recept

    3.6
    1 h 30 min
    20
    2

    Kommentarer (1)

    pension 26 september 2012

    Det här var det bästa receptet på Dubbla Biskvier som jag har använt, så himla enkelt, att slippa skålla och skala mandel är ju underbart, så frisk och god kräm har jag aldrig gjort förr.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben